Vajda: Novak govori o rekordu Federerja

ATP 7. Jan 201919:43 > 19:43
Julian Finney Getty Images Sport

Novak Đoković ima željo, da v naslednjem obdobju osvoji koledarski Grand slam in podre rekord Rogerja Federerja po številu osvojenih turnirjev velike četverice, je razkril njegov trener Marjan Vajda.

Srbski teniški igralec Novak Đoković je sezono odprl s turnirjem v Dohi, kjer je prišel do polfinala. Njegov naslednji izziv bo OP Avstralije.  

“Novak bi zelo rad osvojil koledarski Grand slam, da osvoji štiri največje turnirje na svetu v istem letu. Pogovarjava se tudi o rekordu Rogerja Federerja. Novak ima v tem trenutku 14 naslovov, Roger pa 20. Da bi to dosegel mora trdo delati in ostati zdrav,” je dejal njegov trener Marjan Vajda

Đoković je po zmagi na OP Francije leta 2016 postal eden izmed redkih, ki so zmagali na štirih zaporednih turnirjih velike četverice zapored. Sledil je padec v formi, poškodba, odpustitev Vajde in preostanka ekipe, ki pa se je v zadnjem obdobju zopet zbrala skupaj. Srb je od takrat slavil v Wimbledonu in OP ZDA, osvojil pa je tudi Mastersa v Cincinattiju in Šanghaju.  

“Takšnega uspeha nismo pričakovali. Ko sem spet začel sodelovati z Novakom ni bil v stanju, da bi dobival pomembne obračune. Vedel sem, da bo spet prvak, a nisem točno vedel kdaj,” je še dodal slovaški trener.