"Federer je eden izmed največjih športnikov vseh časov"

ATP 8. Jan 201916:36 > 16:38
Clive Brunskill Getty Images Sport

Nekdanji čilenski tenisač Nicolas Massu je v Rogerju Federerju hitro videl velikana svetovnega tenisa. Švicar ga je že kot najstnik spominjal na legendarnega Peta Samprasa.

Tekmoval je z več različnimi generacijami in bil vedno na vrhu. Ko je bil mlad, je premagoval tiste, ki so bili tik pred upokojitvijo, premagoval je svoje vrstnike, zdaj pa premaguje mlajše od sebe. Zmaguje na vseh podlagah, osvojil je tudi vse grand slame,” navdušeno razlaga Massu, ki se je s Federerjem pomeril petkrat in enkrat tudi zmagal.

Sem dve leti starejši kot Roger, ki sem ga spoznal, ko je bil star 15 let. Takrat sem bil drugi na svetu, a me je premagal. Za vedno mi je ostalo v spominu, da me je močno spominjal na Samprasa. Takrat je uporabljal tudi isti lopar. Hitro mi je postalo jasno, da je velik talent, kasneje pa me vedno navduševal s svojo raznovrstnostjo,” dodaja Nicolas Massu.

39-letnik je nato še dodatno pohvalil nekatere prvine v Švicarjevi igri: “Wimbledon je osvojil z igro servis-volej in tudi kasneje, ko je bilo potrebno igrati z osnovne črte. Še vedno se giblje kot 20-letnik. Mislim, da se zelo dobro zaveda svojih dosežkov. Zato je ob vsakem naslovu tako čustve. Je največji tenisač vseh časov, lahko pa bi postal tudi največji športnik vseh časov.

Massu je v svoji karieri osvojil šest turnirskih naslovov, na lestvici ATP pa je bil najvišje na devetem mestu.