Murray: Igra dvojic je premalo spoštovana

ATP 19. Jan 201917:00 > 17:03
Julian Finney/Getty Images

Britanski tenisač Jamie Murray, brat bolj znanega Andyja Murrayja, je britansko teniško zvezo obtožil, da premalo spoštuje igro dvojic in delo trenerja Louisa Cayera.

Kanadski strokovnjak z Murrayjem sodeluje že več kot desetletje, za to pa ima največ zasluk Judy Murray, ki je trenerja opazila na delu v Monte Carlu. Louis Cayer deluje tudi v britanski teniški zvezi, kjer je tudi član strokovnega štaba ekipe za Davisov pokal, v kratkem pa bo prevzel še vodenje nove akademije v Loughboroughu, ki se bo odprla konec tega leta.

Murray je medtem prepričan, da Cayerja večina vidi le kot specialista za dvojice, sam pa trdi, da bi moral njegov trener na zvezi prevzeti bolj odgovorno funkcijo.

On bi moral biti imeti pomembnejšo vlogo. Že več kot deset let dela v naši teniški zvezi, a mislim, da se ga ne spoštuje dovolj. Moje sodelovanje z njim je izjemno. Ko se mi je povsem posvetil, je bil napredek ogromen. Britanski tenis bi s tem, če bi on delal več, pridobil. Moral bi imeti bolj vidno vlogo. Če bi bil na pravem položaju, bi ga slišalo več ljudi,” je povedal Jamie Murray.

Murray je prepričan, da je Cayer glavni razlog, da ima Velika Britanija med 60 najboljšimi igralci v konkurenci dvojic kar sedem posameznikov. S takšnim številom se ne more pohvaliti nobena druga država.