Đoković za polfinale, Federer za preživetje

ATP 7. Nov 201311:13 > 11:14

London – Nocoj bodo na zaključnem turnirju v Londonu obračune 2. kroga odigrali še v skupini B. Ob 15.00 na SK 1 prenašamo dvoboj Rogererja Federerja proti Richardu Gasquetu, ob 21.00 na SK 2 sledi še dvoboj Novaka Đokovića proti Juanu Martinu Del Potru.

Roger Federer je zaključni turnir v Londonu začel s porazom proti Novaku Đokoviću, že danes pa ga čaka zelo pomemben obračun proti Richardu Gasquetu. Švicar se v primeru novega poraza že lahko poslovi od polfinala, v primeru zmage pa bo seveda ostal v igri.

Tudi Gasquet je v Londonu začel s porazom, zanj je bil usoden Juan Martin Del Potro. Francoz bo danes lovil tretjo zmago proti Federerju (slednji je dobil deset medsebojnih obračunov), s katero bi ostal v igri za polfinale. Še kako zanimiv pa je podatek, da ima Gasquet letos celo več osvojenih turnirjev od Fedrererja (3-1).

Ob 21.00 sledi še srbsko-argentinski dvoboj med Đokovićem in Del Potrom. Oba sta začela z zmagama, čeprav na igrišču nista bila najbolj prepričljiva. Današanji zmagovalec se bo že uvrstil v polfinale, tudi poraženec pa še ne bo v izgubljenem položaju. Po zmagi Rafaela Nadala proti Davidu Ferrerju je že postalo jasno, da bo Đoković letošnjo sezono zaključil na drugem mestu lestvice ATP, a si z zmago v Londonu zagotovo želi pokazati, kdo je najboljši igralec na svetu.

Zaključni turnir, ATP, skupina B:

Ob 15.00, v živo na SK 1:

Roger Federer (Švi/6) – Richard Gasquet (Fra/8)

Ob 21.00 v živo na SK 2:

Novak Đoković (Srb/2) – Juan Martin Del Potro (Arg/4)

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images