Federer zadnji polfinalist v Londonu!

ATP 9. Nov 201320:35 > 21:12

London – Najbolj zanimiv dvoboj današnjega dne je bil tisti med Rogerjem Federerjem in Juanom Martinom Del Potrom. Po izgubljenem prvem nizu, je naslednja dva dobil Švicar, ki se tako veseli še svoje 11. uvrstitve v polfinale tega turnirja v zadnjih 12. letih.

Oba tenisača sta si priigrala po osem brejk priložnosti in jih pol izkoristila. V prvem nizu sta si oba priigrala po štiri brejk priložnosti, več (2) pa jih je izkoristil Argentinec in dobil prvi niz s 6:4. V naslednjem je imel Del Potro dve priložnosti za brejk, vendar izkoristil le eno, Federer pa edino in sledila je podaljšana igra, v kateri je bil uspešnejši Roger Federer.
Moment je bil na strani Švicarja, ki je dobro igro v podaljšani igri prenesel tudi v tretji niz in se zasluženo veselil zmage. To je bila njegova 9. zmaga na zadnji tekmi skupinskega dela turnirja, izgubil je le trikrat.
V polfinalu se bo Federer srečal z zaenkrat še nepremaganim Rafaelom Nadalom v novi teniški klasiki, drugi polfinale pa tvorita Novak Đoković in Stanislas Wawrinka.
ATP Masters London, 6. danR. Federer (ŠVI, 7) : J. M. Del Potro (ARG, 5)
4:6, 7:6(3), 7:5
20.45 (SK1)
N. Đoković (SRB, 1) – R. Gasquet (FRA, 9)

Author: Matija Kosmač; Foto: Gettyimages