Nole ubranil zmago v Londonu

ATP 12. Nov 20130:31 > 9:15

London – Na zaključnem turnirju sezone v Londonu, je Novak Đoković v finalu prepričljivo ugnal številko ena svetovnega tenisa, Rafaela Nadala in ubranil naslov.

To je bil sploh prvi finale, ki sta ga na zaključnem turnirju odigrala številka ena in dve svetovnega tenisa v 44-letni zgodovini tega dogodka, Srb pa je za svojo drugo zaporedno zmago v Londonu potreboval le dva niza oz. uro in 37 minut. To je bila njegova 22. zaporedna zmaga, v finalih pa je letos sedemkrat zmagal in le dvakrat izgubil.
“Nole” je postal šele šesti tenisač, ki je na zaključnem turnirju sezone slavil vsaj trikrat, “Rafa” pa je v 14. finalu sezone izgubil četrtič. 
Novak Đoković je začel silovito in Špancu takoj odvzel servis. Nadal se je nato le zbral in vrnil Srbu ter se približal na 3:4, nato pa napravil dvojno napako in Srb je ponovno odvzel servis in dobil prvi niz. V drugem, je Novak nadaljeval z agresivno igro in globokimi žogicami v nasprotnikovo polje, kar mu je priigralo tri priložnosti za brejk, ki mu je tudi uspel. V sedmi igri se je situacija ponovila, vendar je borbeni Španec uspel ostati v igri za zmago, vendar ne za dolgo, saj je “Nole” izkoristil brejk prednosti in zasluženo zmagal. 
Za Srba sezona še ni končana, saj ga 15. novembra čaka finale Davisovega pokala proti reprezentanci Češke.
ATP Masters, London, finale:
N. Đoković (SRB, 2) : R. Nadal (ŠPA, 1) 6:3, 6:4

Author: Matija Kosmač; Foto: Gettyimages