"Zverev ima male probleme … Novaka, Rafo in Rogerja"

ATP 11. Apr 20193:24 > 3:25
Matthew Stockman /Allsport/Getty Images

Legendarni Boris Becker pravi, da bi ljubitelji tenisa v Nemčiji morali precej bolj ceniti uspehe, ki jih je v kratki karieri do zdaj dosegel Alexander Zverev.

Aleksander Zverev je osvojil zaključni Masters sezone v Londonu, kar je turniski naslov, ki ga lahko 99,9% igralcev le sanja. Vedno me preseneti način, na katerega Nemci definirajo uspeh in neuspeh. Sascha ima le 21 let in je med najboljšimi tremi teniškimi igralci na svetu. Brez dvoma je najboljši v svoji generaciji, osvojil je tri Masters turnirje. On ima le eno majhno težavico … To so Roger Federer, Novak Đoković in Rafael Nadal. Oni so vsi neverjetni, Sascha pa je pod plazom kritik, ker ne osvaja turnirjev za Grand slam. Ko bo to storil pa bodo govorili, zakaj nima dveh zmag na Grand slamih,” je nemško športno javnost opisal nekdanji legendarni teniški igralec Boris Becker.  

Zverev je trenutno tretji na ATP lestvici, v svoji karieri pa je osvojil 10 turnirjev. Najboljši rezultat na turnirjih velike četverice pa mu je uspel lani na OP Francije, ko je prišel v četrtfinale.

Zverev trenutno igra na turnirju v maroškem Marrakeshu.