Souza suspendiran, zatožil naj bi ga Trungelliti

ATP 19. Apr 201919:13 > 19:14
Clive Brunskill/Getty Images

Brazilski tenisač João Olavo Souza je že drugič letos kaznovan s prepovedjo tekmovanja na tekmovanjih pod okriljem teniške zveze ATP, je objavila organizacija za ohranitev poštenega tekmovanja v tenisu (TIU).

Souza, nekoč 69. igralec sveta, trenutno pa 422. na ATP lestvici, je bil prvotno suspendiran že 29. marca, saj naj bi kršil Teniški antikorupcijski program (beri: namerno je izgubljal tekme, da bi zaslužil na športnih stavah), a je po njegovi uslišani pritožbi zopet lahko tekmoval.

Omenjena organizacija za čist šport je sedaj našla dodatne dokaze, da Brazilca vseeno postavi “na hladno”, pri tem pa naj bi jim pomagal “žvižgač”, Argentinec, Marco Trungelliti, ki se ga verjetno vsi spomnite z lanskega Roland Garrosa.
Tedaj je Argentinec izgubil v 3. krogu kvalifikacij, odšel trenirat v Barcelono, potem pa izvedel, da lahko nastopi v glavnem delu tekmovanja kot srečni poraženec, če seveda pravočasno pride nazaj v Pariz. V avto je “napakiral” mamo, babico in opremo ter se po osmih urah pojavil v francoski prestolnici.

https://twitter.com/PaulT_Tennis/status/1119226453059670016

 “Učinek provizorične kazni je takšen, da gospod Souza nima pravice nastopa, ne sme biti niti prisoten na turnirjih pod okriljem ATP-ja ali ITF-a,” je zapisano v sporočilu za javnost Organizacije za teniško integriteto.
Ta je lani doživljensko suspendirana kar osem igralcev, izpostaviti velja nekoč 49. igralca sveta, Italijana, Danieleja Braccialija.