Nadal: Jaz nisem Bog

ATP 22. Maj 201919:24 > 19:25
David Ramos/Getty Images

Drugi igralec sveta Rafael Nadal ni prepričan, v katero smer se bo razvijal tenis, ko se bo skupaj z Rogerjem Federerjem in Novakom Đokovićem umaknil iz glavnega odra.

Srb, Švicar in Španec še vedno dominirajo na turneji in težko je verjeti, da bi v naslednjih dveh ali treh letih kdo lahko prekinil njihovo dominacijo.

Ali bo tenis v nevarnosti, ko Đoković, Federer in jaz končamo kariero? Tenis potrebuje zvezde in mejnike, ki bodo ostali v zgodovini in bodo pritegnili pozornost tistih, ki ne spremljajo našega športa. Ne moremo vedeti, ali bo naslednja generacija dosegla enak nivo kot mi. Zato je potrebno najti način, da privabimo nove navijače in še naprej povečevati naša pričakovanja,” je ocenil Rafael Nadal in dodal: “Sprašujete me, kako to doseči? Jaz nisem Bog. Ne morem vam dati točnega odgovora. Svet se vrti tako hitro, da obstajajo stvari, ki jih ne moremo nadzorovati. Moramo živeti in uživati v sedanjosti.”

Nadal je minuli konec tedna v finalu mastersa v Rimu slavil proti Novaku Đokoviću, na Roland Garrosu, ki se začenja 26. maja, pa bo napadal đe svojo zmago številko 12 na pariškem rdečem pesku.