Đoković: Tudi na treningu nerad izgubljam

ATP 15. Avg 20197:36 > 7:38
Rob Carr/Getty Images

Najboljši tenisač na svetu Novak Đoković je razkril, da se med pripravami na največje turnirje v sezoni na treningih najraje meri z igralci iz samega vrha ATP lestvice.

Navijači lahko dvoboje največjih teniških zvezd v glavnem spremljajo le na turnirjih, občasno pa tudi na treningih. Zvezdniki sicer najpogosteje trenirajo sami s svojo ekipo, ob končnem piljenju forme pa velikokrat poiščejo tudi t.i. sparing partnerje. Đoković na treningih najraje igra z igralci z vrha ATP lestvice.

Ko treniraš z vrhunskih igralcem, se počutiš, kot da igraš obračun. Ne želiš izgubiti niza. Čuti se napetost. To je sijajna priložnost, da se realno oceniš pred začetkom turnirja,” razkriva trenutno prvi lopar sveta.

Roger Federer je pred prvi krogom Mastersa v Cincinnatiju treniral Christopherjem Eubanksom. “Vsak si želi trenirati z nekom, ki se trudi. Christopher se je zelo trudil,” je na temo priprav povedal Švicar in dodal: “Rad igram z Robinom Haasejem, Jeremyjem Chardyjem, Diegom Schwartzmanom, Davidom Goffinom in podobnimi igralci, ki so na igrišču agresivni. Z vsemi sem tudi izven igrišč v dobrem odnosu. To je zelo pomembno, saj se lahko pred in po treningu sproščeno pogovarjamo.

Đokoviča v 3. krogu Mastersa v Cincinnatiju čaka Španec Pablo Carreno Busta, Federer pa se bo za mesto v četrtfinalu boril z Rusom Andrejem Rubljovim.

Obračune turnirja v Cincinnatiju lahko spremljate na kanalih Sportkluba.