Aljaž Bedene osvojil Portorož!

ATP 18. Avg 201922:55 > 23:02
Slovenia Open

Aljaž Bedene je upravičil vlogo prvega favorita in je v finalu challengerja v Portorožu s 7:5, 6:3 v nizih premagal Viktorja Đurasovića. S tem je Bedene po Gregi Žemlji in Blažu Kavčiču postal tretji slovenski teniški igralec, ki je osvojil ta turnir.

Aljaž Bedene je do prvega brejka prišel v tretji igri, ko je Norvežan srbskih korenin Viktor Đurasović zgrešil forhend. Đurasović se je vendarle vrnil in uspel izenačiti na 2:2. Bedene je imel pri 5:4 na svoj servis priložnost za osvojen prvi niz, a jo je zapravil. Kljub temu je v enajsti igri prišel do še enega brejka, ki ga je uspel potrditi in tako  prvi niz dobiti s 7:5.

V drugem nizu je Đurasović prestavil v višjo prestavo in povedel s 3:0, nato pa je “Aljo” zrežiral preobrat. Naslednjih 6 iger je pripadlo Bedenetu, ki se je lahko veselil zmage v drugem nizu s 6:3 in zmage na turnirju.

Dvoboj je trajal uro in 38 minut. Bedene je osvojil svoj 16. turnir serije challenger v karieri, petega zaporednega, ki se ga je udeležil. Bančni račun zmagovalca turnirja je bogatejši za nekaj več kot 6.000 evrov, Bedene pa je po Gregi Žemlji (2013) in Blažu Kavčiču (2014) tretji Slovenec, ki se lahko pohvali z zmagoslavjem v Portorožu.

Bedenetu je za zmago na ATP Challenger Zavarovalnica Sava Slovenia Openu 2019 čestital tudi predsednik Slovenije, g. Borut Pahor.