Rafa: Đoković lahko postane najboljši vseh časov

ATP 7. Jan 201712:36 > 12:37
Chris Hyde, Getty Images Sport

Rafael Nadal, zmagovalec 14 Grand slamov, je mnenja, da se še lahko vrne in zablesti kot v najboljših časih. Lepe besede je namenil tudi svojemu tekmecu Novaku Đokoviću.

“Boj za naziv najboljšega tenisača v celotni zgodovini zagotovo poteka med Rodom Laverjem in Rogerjem Federerjem. A v prihodnosti se to lahko spremeni. Med aktivnimi igralci je nekaj res fantastičnih. Med njimi je tudi Novak Đoković, ki je še vedno izvrsten in lahko postane najboljši,” je rekel Rafael Nadal in nadaljeval:“Pred nekaj časa je delovalo, da bi tudi sam lahko podrl te rekorde. Ljudje so zaradi vseh mojih težav spremenili mnenje o meni, a še vedno se lahko zgodi prav vse. Poskušal bom, da bom vso sezono dobro pripravljen.”

Izvrstni Španec je priznal, da nikdar ni mislil, da bo postal tako uspešen tenisač: “Dosegel sem stvari o katerih nisem niti sanjal. V ključnih trenutkih moje kariere so mi ponagajale tudi poškodbe, ki so mi zaenkrat preprečile, da bi dosegel še več. Moj trenutni cilj je, da zmagam na vsakem dvoboju. V mojih mislih ni samo nov naslov na turnirjih za grand slam,” je zaključil Španec.