Nadal: Tega nisva pričakovala ne Roger, ne jaz!

ATP 27. Jan 201715:12 > 15:14
Clive Brunskill, Getty Images

Rafael Nadal je bil presrečen po dobljenem dvoboju z Grigorjem Dimitrov v polfinalu odprtega prvenstva Avstralije, saj se mu je uspelo uvrstiti v prvi grand slam turnir po letu 2014. Španec je za zmago potreboval pet nizov, za nagrado pa ga v nedeljo čaka dvoboj s svojim starim rivalo Federerjem.

“Težko je opisati moja čustva. Predvsem sem izjemno utrujen. Grigor je igral neverjetno tekmo, oba bi si zaslužila zaigrati v finalu. Počutim se zelo srečnega, ker sem bil lahko del te izjemne tekme. Publika je bila preprosto neverjetna. Hvala lepa za vso podporo v zadnjih dveh tednih,” je medijem po velikem triumfu v Melborunu povedal Rafa Nadal, 14-kratni zmagovalec turnirjev velike četverice.

Kot je povedal 30-letnik, je bilo preteklo leto zanj izjemno težko. “Potreben je čas, da se vrneš na svoj pravi nivo. Nisem niti sanjal, da se bom še kdaj vrnil v finale Avstralije. Res sem srečen,” je povedal Nadal, ki bo za lovoriko zdaj igral z največjim rivalom Rogerjem Federerjem, s katerim se nista pomerila že od leta 2015.

“Najprej se moram spočiti. Za naju oba je to posebna stvar, da sva spet v finalu grand slama. On je imel poškodbo kolena, jaz zapestja. Nobeden od naju ni pričakoval kaj takšnega,” je še povedal Španec.