Slovo v New Yorku: Brata Bryan naznanila konec kariere

ATP 14. Nov 20192:50 > 2:50
Minas Panagiotakis, Getty Images

Ameriška teniška igralca Bob in Mike Bryan, ki veljata za najboljša igralca v konkurenci dvojic v zgodovini, sta sporočila, da bosta končala kariero po OP ZDA prihodnje leto.

Tekom bogate športne poti sta 41-letna enojajčna dvojčka Bob in Mike Bryan osvojila vrtoglavih 118 turnirskih zmag, slavila pa sta tudi na vseh štirih turnirjih velike četverice in na vseh devetih turnirjih serije Masters, obenem pa osvojila tudi zaključni Masters in osvojila zlato medaljo na Olimpijskih igrah. 

Povezano

“Z Mikom sva se odločila, da sezono 2019 končava takoj po OP ZDA v New Yorku, čeprav sva vedela, da obstaja možnost, da bi zaigrala na zaključnem Mastersu sezone v Londonu. Razlog je enostaven, saj se želiva karseda dobro pripraviti na naslednjo sezono, ki bo tudi najina zadnja v karieri. To fantastično popotovanje želiva zaključiti dokler sva še povsem zdrava in dokler imava možnost osvajati turnirske zmage,” je dejal Bob.

Brata Bryan sta na prvem mestu ATP lestvice v konkurenci dvojic skupaj preživela kar 438 tednov, kar 10-krat pa sta leto zaključila kot najboljša dvojica teniškega sveta. S profesionalnim tenisom sta začela dolgih 25 let nazaj, od igre pa se bosta poslovila po US Opnu 2020.