Džumhurjev oče: "Damir nikoli ni nameščal tekem"

ATP 28. Dec 201912:19 > 12:24
Elsa/Getty Images

V nemških medijih so se pred kratkim pojavile govorice o tem, da je eden izmed članov elitne trideseterice, ki ima tudi nekaj naslovov, nameščal tekme na turneji ATP. Mnogi namigujejo na Bošnjaka Damirja Džumhurja.

Damir je trenutno daleč od 30. mesta na ATP lestvici, je pa bil svoj čas celo na 23. mestu ATP lestvice, osvojil je tri naslove.

Rad bi demantiral vse navedeno v povezavi z Damirjevo vpletenostjo pri nameščanju tekem oziroma namernemu izgubljanju. Dejstvo je, da nihče od nadležnih organov, ki se ukvarjajo s preiskavami, v katere je vključenih 135 tekmovalcev, Damirja niso obravnavali, kot nekoga, ki bi lahko bil osumljen,” je za lokalne medije dejal Nerfid Džumhur.

V Damirjevi športni karieri nikoli ni bilo potez, ki nasprotujejo športni etiki in pravilom, ki veljajo v tenisu. Damir je ponosen na svojo kariero in se nikoli, tudi takrat, ko je bilo najtežje, ni lotil nečistih poslov. Ni lahko trdo trenirati in se pripravljati na novo sezono, potem pa se nate zgrnejo natolcevanja, ki te vznemirjajo. Upam, da se bo zdaj prah polegel,” dodaja oče tenisača.

Bošnjak ima za seboj bolj slabo sezono, v kateri se je komaj obdržal med elitno stoterico. Leto 2020 začenja kot 97. igralec sveta.