Nole o Rafi in Fedexu: Tenis smo dvignili na višji nivo

ATP 16. Jan 202017:51 > 17:54
Cameron Spencer, Getty Images Sport

Novak Đoković bo v naslednjih dveh tednih branil naslov na OP Avstralije. V Melbournu bo skušal zmagati še osmič v karieri, po današnjem žrebu pa je Srb spregovoril tudi o Rogerju Federerju in Rafaelu Nadalu

Organizatorji OP Avstralije so v četrtek razkrili žreb za prvi grand slam letošnje sezone. Novak Đoković je v isti polovici kot Roger Federer, s katerim se lahko sreča v polfinalu, Rafael Nadal pa bi se lahko v polfinalu pomeril z Danilom Medvedjevim. Đoković se je lani v finalu v Melbournu pomeril z Nadalom. Se bo to ponovilo tudi letos?

Novak je po žrebu spregovoril o odnosu s Federerjem in Nadalom.

Drug drugemu smo pomagali, da smo postali še boljši. To velja tako za teniška igrišča kot življenje izven njih. Ob pravem času smo vedno razumeli, kaj moramo nadgraditi, da lahko navijačem vselej ponudimo najvišji nivo tenisa. Ta odnos je razlog za toliko zmag, vedno od nasprotnika zahtevamo maksimum. Če temu ne bi bilo tako, bi izgubljali obračune. Naše rivalstvo je tenis poneslo na trenuten nivo tega športa,” razmišlja Đoković.

Še vedno z zanimanjem spremljamo drug drugega, podaljšujemo kariere. To so vse lepote rivalstva,” dodaja Srb, ki meni, da je bila njegova igra v lanskem finalu OP Avstralije morda celo najboljša v zgodovini medsebojnih obračunov z Nadalom:

Rafa je bil v sijajni formi. Do tega obračuna ni oddal niti niza, jaz pa sem nato zaigral zares neverjetno. To je bil eden od tistih dni, ko vse deluje perfektno.