Shapovalov bo kaznovan le denarno

ATP 6. Feb 201719:29 > 19:34
Getty Images

Kanadski teniški igralec Denis Shapovalov bo zaradi incidenta, ko je na dvoboju svetovne skupine Davisovega pokala proti Veliki Britaniji v sodnika poslal žogico, moral plačati denarno kazen. Se pa je 17-letnik že opravičil.

Denis Shapovalov je na dvoboju v Ottawi, ki ga je njegova reprezentanca izgubila z Veliko Britanijo, že moral predčasno zapustiti igrišče, saj so ga zaradi pošiljanja žogice v sodnika, zadel ga je v glavo, diskvalificirali.

Njegov tekmec Kyle Edmund je tako brez boja prišel do zmage, Velika Britanija je na koncu slavila s 3:2.

ITF je pri izreku kazni v Izraelu rojenemu 17-letniku upoštevala olajševalno okoliščino in ni določila maksimalne možne globe 10.000 dolarjev, teveč so kazen zmanjšali na 7000 dolarjev. Shapovalov se je izgovarjal, da sodnika ni zadel namerno, ampak je žogica zgolj nesrečno odskočila, ko jo je v jezi poslal ob rob igrišča. Obenem se je prek družbenih omrežij že opravičil za dejanje in pojasnil, da obžaluje, ker je s to potezo pustil na cedilu svoje soigralce in državo.

Sodnika Arnauda Gabasa so zaradi udarca žogice v območje obraza ob očesu odpeljali na pregled v bolnišnico, na srečo pa je bila poškodba le lažja.