Novak: Rogerjev rekord? To ali naslednjo sezono!

ATP 2. Feb 202020:00
Clive Brunskill/Getty Images

Najboljši teniški igralec sveta Novak Đoković je po zmagi na OP Avstralije dejal, da bo kmalu prišel čas, ko bo moral nastopati na manj turnirjih in da se zaveda, kdaj bo imel možnost prehiteti Rogerja Federerja po številu tednov prebitih na vrhu ATP lestvice.

Novak Đoković je v finalu prvega Grand slama sezone premagal Dominica Thiema s 6:4, 4:6, 2:6, 6:3, 6:4 in osmič slavil na OP Avstralije. Tako je prišel do svoje 17. zmage na turnirjih velike četverice, obenem pa se je zavihtel tudi na vrh ATP lestvice. 

Povezano

Do danes je srbski igralec na vrhu lestvice preživel 276 tednov, pred njim pa sta le dva igralca, ki sta to pozicijo držala dlje. 10 tednov pred Đokovićem je Pete Sampras, na vrhu je Roger Federer, ki je 310 tednov preživel kot prvi igralec sveta. 

“Ne razmišljam o tem. Ni skrivnost, da v tem obdobju moje kariere največ pomenijo turnirji za Grand slam, pa tudi zgodovinsko število tednov na vrhu. Nekaj od tega bi rad dosegel. Dealm na tem. Kot oče želim biti prisoten ob odraščanju mojih otrok, da z njimi preživim ogromno kvalitetnega časa, zato vem, da bo kmalu napočil trenutek, ko bom igral manj turnirjev, to pa se mora zgoditi tekom aktualne ali pa naslednje sezone. Poskušal bom dati od sebe vse,” je dejal Đoković v pogovoru za Eurosport.