Tudi Nadal izpušča Rotterdam

ATP 9. Feb 201717:14 > 17:36
Quinn Rooney ,Getty Images Sport

Potem ko je ta teden svoj nastop na turnirju serije 500 odpovedal že Stan Wawrinka, je to danes storil še Rafael Nadal.

Zmagovalec 14 turnirjev za Grand Slam se je po posvetovanju z zdravnikom odločil za počitek in tako ga naslednji teden žal ne bomo mogli spremljati na omenjenem turnirju serije 500. Zaradi težav je izpustil tudi obračun Davisovega pokala proti Hrvaški v Osijeku.

Nadal je na OP Avstralije prišel do finala, kjer je po petih nizih izgubil proti Rogerju Federerju, kar je pustilo sled tudi na njegovem izmučenem telesu. “Žal mi je, da moram podaljšati premor. Po nekaj izpuščenih turnirjih lani, sem letošnjo sezono začel dobro, zlasti pa sem zadovoljen z učinkom v Melbournu, kjer sem se trudil na vso moč. Zdravniki so zaradi tega priporočili, naj raje počivam, da bi se izognil kakšni dodatni poškodbi. Zavedam se, da bodo navijači na Nizozemskem zdaj razočarani,” je povedal “Rafa”.

Turnir serije 500 v Rotterdamu se igra na trdi podlagi, nagradni sklad pa znaša bogatih 1,724,930 evrov. Naslov bo branil Slovak Martin Kližan, ki je lani v finalu preamgal Gaëla Monfilsa. Tekme iz največjega evropskega pristanišča bomo prenašali tudi na programih televizije Sportklub.