Nekdanji trener Federerja odkril ključ uspeha Đokovića

ATP 15. Mar 202017:45
Morgan Hancock, Getty Images Sport

Novak Đoković je v prednosti v primerjavi s svojimi konkurenti, ker zna nadzorovati emocije, trdi Paul Annacone, nekdanji trener Rogerja Federerja.

Novak Đoković v letošnji sezoni še ne pozna poraza. Od začetka sezone je osvojil ATP Cup, OP Avstralije in turnir v Dubaju.

“Nekateri igralci pustijo, da jih preplavijo emocije. Toda Novak jih mojstrsko obvladuje in ne pusti, da ga prevzamejo. Jasno je bilo, da mu je bilo hudo, ker ni uspel osvojiti Davisovega pokala z reprezentanco. Nato se je vrnil in s Srbijo zmagal na ATP Cupu,” je dejal Paul Annacone.

Spraševal sem se, kaj se bo zgodilo na OP Avstralije, ali se bo zadovoljil z zmago na ATP Cupu. Toda ponovno je našel način, da pride do lovorike. Poglejte, kaj se je nato zgodilo v Dubaju. Rešil je žogice za zmago proti Monfilsu in nato osvojil turnir. Emocije uporablja na najboljši način, zahvaljujoč njim izboljšuje svojo igro.”

Po odpovedi turnirjev v Indian Wellsu, Miamiju in Monte Carlu zaradi koronavirusa je naslednji turnir, na katerem bi prvi igralec sveta lahko zaigral, ob predpostavki, da se stvari vrnejo v “normalo”, masters v Madridu.