Toni Nadal: To je moja zadnja sezona z Rafo

ATP 12. Feb 201711:16 > 11:25
Clive Brunskill/Getty Images

Trener in stric Rafaela Nadala Toni Nadal je izjavil, da z začetkom naslednje sezone ne bo več spremljal svojega varovanca na turnirjih, eden izmed razlogov je, da želi imeti karseda majhen vpliv na matadorja iz Majorke.

Toni Nadal je ob 30-letnemu Rafaelu Nadalu stal med vsemi največjimi uspehi v karieri njegovega varovanca, skupaj sta osvojila kar 14 turnirjev velike četverice, a je dvojec Nadal brez grand slam lovorike že vse od Pariza leta 2014. Nadal se je na začetku sezone uvrstil v finale OP Avstralije, tam pa ga je premagal njegov večni rival Roger Federer v petih nizih.

“Z začetkom naslednjega leta ne bom več spremljal Rafaela na turnirjih v karavani ATP. Zdaj se bom povsem osredotočil na našo akademijo. Moj odnos z Rafo je še vedno odličen. Tekom vseh teh let nikoli nisva imela težav z najinim odnosom. Od njegovega 17. leta dalje sem bil jaz ta, ki je odločal o vsem. Potem se nama je pridružil manager Carlos Costa. Potem se je začel vmešavati še Rafaelov oče, vsak pa je imel svoje mišljenje. Resnica je, da se vsako leto imel manj besede pri odločanju in nočem dočakati dne, ko sploh ne bom imel besede,” je iskreno izjavil Toni Nadal.

Poleg njegovega strica je v trenerski ekipi španskega teniškega igralca tudi Carlos Moya.