Zamislite si Đokovića in Nadala pred praznimi tribunami

ATP 22. Mar 202016:56 > 16:57
Getty Images/Clive Mason

Jamie Murray, nekdanja številka ena svetovnega tenisa med moškimi dvojicami, meni, da bi tenis in šport na splošno veliko izgubila, v kolikor bi se igralo pred praznimi stadioni.

Ob tem je Jamie Murray dodal, da je to vseeno boljša rešitev, kot da se sploh ne igra. “Morda ne bo turnirja pred Wimbledonom. Težko je igrati prvi tekmovalni dvoboj na grand slamu in to na podlagi, na katero se je težko prilagoditi. Niti ni zabavno igrati na velikem, praznem stadionu. Ni atmosfere, ni duše. Navijači so velik del športa, oni ustvarjajo ambient in oni potegnejo tisto posebno iz športnika,” je dejal 34-letni Britanec in nadaljeval: “Zamislite Đokovića in Nadal na centralnem stadionu Wimbledona brez navijačev. Bilo bi nemogoče, da bi dosegla isti nivo igre, kot bi ga dosegla pred polnimi tribunami navijačev, ki navijajo. To ni stalno stanje, v nekem trenutku se bo končalo.”

Murray dodaja, da se s težavo privaja na dejstvo, da je ves čas zaprt za domačimi stenami nevedoč, kdaj se bo vrnil na igrišče. “Od nekdaj sem treniral za nekaj, da se pripravljam za nek turnir, sedaj pa bomo morda tri mesece brez turnirja. Razen v primeru poškodb, si tenisač to težko predstavlja. To je povsem drugačen psihični sklop,” je zaključil Murray.