"Porazi z največ bolečine? Vsekakor neuspehi na OI"

ATP 17. Apr 202019:46 > 19:58
print screen

Najboljši tenisač na svetu Novak Đoković karanteno preživlja v španski Marbelli, kjer pridno trenira v prisotnosti svoje družine, na Instagramu pa je včeraj v živo snemal pogovor z Andyem Murrayem.

Dvojec legendarnih tenisačev se je pogovarjala o številnih zanimivih temah, ena izmed teh je bila recimo sprememba zgodovinskih dejstev.

AM: Novak, če bi lahko spremenil razplet samo ene tekme v zgodovini, katerega bi izbral?

: Nekaj v povezavi z OI – ali proti tebi v Londonu, ali pa proti Rafi v Pekingu. Takrat sem imel na koncu lahek smash udarec in ga zgrešil v sebi znanem slogu.

AM: Da, mislim da si to kar nekajkrat storil.

: Še posebej težavni so bili tvoji lobi.

AM: Mislim, da je bilo pogosto vetrovno.

: Hvala, da me takole tolažiš. Zdaj se počutim bolje (hahaha). Kaj bi pa ti spremenil?

AM: Gre za tekmo proti tebi, veš katero?

: Verjetno Australian Open…

AM: V bistvu je Roland Garros.

: Resno?

AM: Da, čeprav mi je seveda žal tudi za OP Avstralije, vedno sem bil prekratek zaradi tebe, bi raje osvojil RG. To je bilo takrat, ko si ga dobil ti, mar ne?

: Moja tretja izbira bi bila tisti Pariz, ko sem igral finale s Stanom Wawrinko … se spomniš njegovih hlač v tisti sezoni?

AM: Uf, grozne so bile!

: Upam, da jih ne nosi nikoli več. Se je pa dobro znašel, to je bil njegov zaščitni znak.

V tistem trenutku se je pod komentarji oglasil tudi Wawrinka in obema poslal “emoji” z iztegnjenim srednjim prstom in poskrbel za salve smeha pri obeh sodelujočih v LIVE sestanku.

Dvojec je potem govoril še o tem, kdo je največji tenisač vseh časov, Murray pa je pogovor začel z vprašanjem, kaj je sploh kriterij, kaj je najvišja vrednota?

: Mislim, da je kombinacija osvojenih turnirjev velike četverice, število tednov na prvem mestu ATP lestvice, medsebojnih dvobojev in osvojenih Mastersov. Morda so SLami celo najbolj pomembni. Meni je v vleiko čast že to, da sem sploh vključen v pogovore o tem. Težko je izenačevati različne generacije, ne vem kako bi se tega lotil.

AM: Strinjam se, a realno ste trije največji igralci vseh časov člani iste generacije. Ti si 55-kra tigral proti Rafi, proti Rogerju pa 40-krat. Tudi onadva imata 40 medsebojnih tekem. Generacij torej sploh ne potrebujemo primerjati.

: Strinjam se.

AM: Naš šport je poseben tudi zaradi različnih podlag. Ko me vprašajo, kdo je moj najtežji rival, jim takoj povem, naj me vprašajo še z dodatkom na kateri podlagi se igra. Igral sem proti najboljšemu na travi, proti najboljšemu na pesku in proti najboljšemu na trdih podlagah vseh časov.

: Čeprav sem del te zgodbe, sem mnenja, da je super za šport, da imava ti in jaz, pa tudi ostali lahko take debate. Še vedno smo v “nevihti” boja in šele, ko se upokojim, bom lahko dal neko svojo končno sodbo. Za zdaj se lahko le strinjam s tabo in to stoprocentno. Stara sva, blizu GS naslovu sta Dominic Thiem in Stefanos Tsitsipas.