Kyrgios: Ne premorejo dovolj inteligence

ATP 8. Jul 20209:00 > 9:04
Mike Owen/Getty Images

Še enkrat več se je Nick Kyrgios na družbenih omrežjih spravil na Novaka Đokovića, Dominica Thiema in Alexandra Zvereva. Avstralec pravi, da trojica njegovih kolegov "ni na dovolj visokem intelektualnem nivoju", da spoznajo svojo napako.

Ni se zgodilo prvič, da si je Kyrgios vzel pravico komentirati, kaj počnejo drugi in kako se obnašajo, še posebej, odkar se je nekaj igralcev okužilo s koronavirusom tekom Adria Toura.

Avstralec je sedaj odgovoril Dominicu Thiemu, ki se je spraševal, zakaj ima Nick potrebo vmešavati se in komentirati obnašanje Alexandra Zvereva, ki so ga v Nemčiji ujeli na prostem, čeprav bi moral biti v samoizolaciji.

Thiem je ne glede na vse branil svojega prijatelja:

“Bil je negativen na testu, njegova edina napaka je bila, da je bila stvar objavljena, imel je smolo, da so ga opazili na prireditvi. Ne maram, da ga ljudje obrekujejo. Obravnavajo ga kot mene, ko sem bil v osnovni šoli. A on ima 23 let. Da, napravil je napako, a ne razumem, zakaj se vsi vmešavajo v to.”

Kyrgiosu je bilo dovolj:

“O čem govoriš, Dominic? Gre za lomljenje loparja? Psovanje? Nameščanje dvobojev? Kaj počnete? Nihče od vas nima dovolj inteligence, da bi razumel, o čem govorim. Skušam vam objasniti, da morajo biti ljudlje odgovorni. To samo kaže na to, da Novak Đoković, Alexander Zverev in Dominic Thiem mislijo, da je vse samo šala. Odhajajo na zabave, kot da ni pandemije. Ljudje umirajo, izgubljajo najbližje, a Thiem brani njegovo napako. In ti ljudje so najboljši v našem športu …” je napisal Kyrgios.