Nadal: Žal mi je za Novaka, imel je smolo

ATP 14. Sep 202016:38 > 16:44
REUTERS/Henry Romero

Rafael Nadal, drugi tenisač lestvice ATP in 19-kratni zmagovalec na grand slamih, se je ob začetku Mastersa v Rimu razgovoril o diskvalifikaciji Novaka Đokovića na OP ZDA. Španec je sploh prvič pokomentiral dogajanje okrog Novaka v New Yorku.

Clive Brunskill/Getty Images

Imel je smolo. Žal mi je zanj. Ponudila se mu je sijajna priložnost, da pride do še enega grand slam naslova. Vemo, da se tega, kar je storil, ne sme delati, a včasih se nesreča enostavno pripeti,” meni 34-letni Španec.

Nadal je zaradi osebnih razlogov preskočil ameriško turnejo in ostal v Španiji, kjer se je pripravljal na peščeno sezono. Masters v Rimu bo njegov prvi turnir po skoraj sedmih mesecih premora zaradi pandemije koronavirusa. V 1. krogu je prost, v 2. krogu pa se bo pomeril z rojakom Pablom Carrenom Busto, ki je v New Yorku zaigral v polfinalu, kjer ga je po petih nizih premagal Alexander Zverev.

Povezano

Počutim se odlično, prisotne pa je nekaj nervoze, saj dolgo nisem tekmoval. Carreno se je v Evropo vrnil po sijajnem turnirju v New Yorku. Zagotovo mu preskok na pesek ne bo lahek, a pričakujem težek obračun. To bo zame dober test, ki bo pokazal, kako se počutim na igrišču,” meni Nadal.

Španec v italijanski prestolnici brani naslov, Nadal pa je sicer Masters v Rimu dobil že devetkrat.

Turnir lahko spremljate samo na Sportklubu!