Federer: Znova sem na pravi poti

ATP 17. Dec 201313:30

Ljubljana – Roger Federer leta 2013 ne bo ohranil v najlepšem spominu. Švicar je slavil le eno turnirsko zmago, na lestvici ATP pa padel na osmo mesto. Kljub temu mu izzivov ne manjka.

Vedno sem verjel, da sem v zadnjih desetih letih postajal boljši, da nisem nazadoval. Čutim, da sem šel le naprej in da sem kompletnejši igralec, boljši igralec,” je pred dobrodelno tekmo v “deželi tam spodaj” avstralskim medijem zaupal Roger Federer.

Švicar je že pred časom razkril, da so bolečine v hrbtu, ki so mu povzročale velike težave, zdaj pozabljene. V celoti se lahko posveti treningu in nastopom na turnirju, kjer si v prihajajočem letu želi pustiti precej močnejši pečat kot v pravkar iztekajočem se letu.

Trenutno sem zdrav in treniram zelo naporno. Uspeh, ki sem ga imel ob koncu sezone, je zelo pomemben za mene, mojo samozavest, saj sem bil od Wimbledona do Basla v zelo težkem položaju. Imel sem težave s samozavestjo in hrbtom. Nekaj časa nisem mogel trenirati kot sem želel, toda sedaj sem se znova dvignil in ponovno grem v pravo smer,” je še pripomnil v Baslu živeči Federer.

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images