Borisu Beckerju grozi sedem let zaporne kazni

ATP 21. Mar 202218:352 komentarja
Foto: Peter Nicholls - Reuters via Guliverimage

Legendarnemu nemškemu teniškemu igralcu Borisu Beckerju se je danes začelo sojenje zaradi goljufanja pri procesu bankrota, za kar mu grozi sedem let zapora.

V več kot 20 točkah obtožnice britansko pravosodje Beckerja bremeni, da je v stečajnem postopku poskušal zakriti svoja denarna sredstva in ostale dragocenosti, kot na primer teniške pokale in da si lasti nepremičnine.

Svoji nekdanji ženi Barbari in hčerki naj bi predal denar in ostale predmete ter skrival imetje imovine. Skrivati naj bi poskušal tudi imetje delnic v nekem podjetju.

Trikratni zmagovalec Wimbledona zavrača vse obtožbe. Na prvem zaslišanju je trdil, da ne priznava niti ene točke obtožnice, odločitev pa naj bi sodeč po poročanju tujih medijev padla čez tri tedne.

V najhujšem primeru Nemca čaka sedem let zaporne kazni, ki bi jo moral odslužiti na Otoku. “Sem pozitivna oseba in vedno verjamem v dober razplet. Verjamem pa tudi v britansko pravno službo,” je za revijo Bild povedal Becker.

Stari znanec sodišč

Nekdanji teniški igralec, ki je kasneje opravljal tudi funkcijo trenerja v ekipi Novaka Đokovića, je stari znanec sodišč, saj ga je sodišče v Münchnu leta 2002 obsodilo na dve leti pogojne zaporne kazni ter plačila v višini 300.000 evrov, ker naj bi utajil za skoraj 2 milijona evrov davkov.

Pred petimi leti je proglasil stečaj, njegovi dolgovi naj bi tedaj znašali debelih 50 milijonov funtov.

Komentari

Vaš komentar