SK 3 ob 15:00: Švica v finalu Davisovega pokala vodi z 2:1

Davisov Pokal 23. Nov 201411:14 > 11:14
Švicarska teniška reprezentanca je na pragu prvega naslova prvaka v prestižnem Davisovem pokalu, potem ko je v velikem finalu v soboto povedla z 2:1. V soboto je bila v Lillu na sporedu tekma dvojic, na igrišče pa sta za Švico naposled stopila oba najboljša igralca, Roger Federer in Stan Wawrinka ter z rezultatom 6:3, 7:5 in 6:4 premagala Juliena Benneteauja in Richarda Gasqueta. Fedex je želel stisniti zobe, čeprav je imel v zadnjem času težave z bolečinami v hrbtu, v petek pa je tudi izgubil dvoboj proti Gaelu Monfilsu. Švica je tako zdaj zelo blizu prvemu naslovu prvaka, potem ko je v finalu že igrala leta 1992 in izgubila. Francozi, devekratni prvaki, danes potrebujejo dve zmagi, da bi izid spreobrnili v svojo korist za morebitno zmago s 3:2. Tretji in zadnji dan finala Davisovega pokala si tudi danes lahko v neposrednem prenosu ogledate na našem tretjem kanalu SK 3. V nedeljo bosta na teren najprej stopila Federer in Jo-Wilfried Tsonga, zato bi se Švica že po tem obračunu lahko veselila skupne zmage, v primeru Federerjevega poraza pa bi prvaka nato odločil dvoboj med Wawrinko in Monfilsem. Prenos se začne ob 15. uri!


Stan Wawrinka je bil po sobotni tekmi dvojic zelo nasmejan: “Zelo sem vesel, ker sva igrala tako dobro. Bila sva zelo agresivna, vedela sva, kaj morava storiti za zmago!” Fedex in Wawrinka sta skupaj osvojila že tudi zlato medaljo med dvojicami na Olimpijskih igrah leta 2008 v Pekingu. Švicarja sta za sobotno zmago zadela 67 “winnerjev”, od tega sedem asov, osvojila sta 40 od svojih 53 točk. Tekma na stadionu Pierra Mauroyja je na koncu trajala dve uri in 12 minut.
“Vedno mi je v veselje in zadovoljstvo igrati s Stanom. Danes sva igrala še posebej dobro. Nič še ni osvojenega, smo pa zdaj zelo blizu,” pa se je včeraj smejalo 33-letnemu Federerju, ki je blizu še eni trofeji, ki mu v bogati teniški karieri še manjka. Švicarski kapetan Severin Luthi je sicer za tekmo dvojic najprej izbral Marca Chiudinellija in Michaela Lammerja, a po petkovem porazu Federerja Švicarji niso želeli tvega morebitnega zaostanka z 2:1 pred finalnim dnevom, zato so nastopili v svoji najmočnejši zasedbi.

Author: Luka Svetina, Foto: Getty Images