Davisov pokal: Francija slavi junaka Lucasa Pouilla

Davisov Pokal 26. Nov 201718:27 > 18:43
Twitter

Francoska moška teniška reprezentanca je prvič po letu 2001 osvojila Davisov pokal, Belgija pa je še tretjič v zgodovini tekmovanja obtičala v finalu. "Galskim petelinom", ki so šli v nedeljo s prednostjo 2-1, je odločilno tretjo priigral 23-letni Lucas Pouille.

Twitter

 Belgijcem ni pomagal niti izvrstni David Goffin, ki je dobil tudi drugi dvoboj tega vikenda. Danes je s 3-0 v nizih odpravil Jo Wilfrieda Tsongaja in postalo je jasno, da bosta bitko za “solatno posodo” bojevala domči up Lucas Pouille in Belgijec Steve Darcis.

Pouille, ki je s petkovo predstavo proti Goffinu kar malo razočaral, je danes odigral eno izmed najboljših partij v tem koledarskem letu in že takoj vzel servis, v nadaljevanju pa ni imel težav ter po uri in 36 minutah slavil z gladkih 6:3, 6:1 in 6:0.

Fantastičen finale. Skušali smo ves čas dihati kot ekipa. Vsi fantje so bili motivirani, da zastopajo državo, to je res lepo. Za razliko od ostalih reprezentnc imamo 8 do 9 igralcev, ki so ves čas blizu uvrstitve v končno ekipo, zato je kar malo čudno, da smo toliko let čakali na zmago” je po koncu tekem v Lilleu iskreno povedal kapetan Francije, Yannick Noah.

Za Francijo je to jubilejna deseta zmaga v najstarejšem teniškem tekmovanju. Tenis se na televiziji Sportklub poslavlja do konca decembra, ko bomo prenašali ekshibicijski turnir v Abu Dhabiju, na katerem bosta nastopila tudi Novak Đoković in Rafael Nadal.