Kavčič letos nič več za reprezentanco?

Getty Images

Potem ko je Blaž Kavčič minuli teden manjkal na reprezentančni akciji v Davisovem pokalu s Poljsko, je Ljubljančan včeraj zmagal v 1. krogu ATP turnirja v Sofiji.

Ob zmagi nad Srbom Laslom Đerejem  (6:4, 6:4) je marsikateri ljubitelj tenisa na sončni strani Alp bržčas dvignil obrv in se vprašal “zakaj lahko Blaž igra ATP turnir in zmaguje, reprezentanci pa ni mogel pomagati?

Blaž je ekskluzivno za Sportklub predstavil svojo plat zgodbe: “V ponedeljek pred tekmo s Poljaki sem si natrgal mišico, zdravnik mi je dejal, da bom moral okrevati 2 do 3 tedne, a sem v Sofiji vseeno poskusil z razgibavanjem in se odločil, da nastopim, kajti v letošnji sezoni lovim tako želeno ATP pokojnino, za kar pa je potrebno igrati čim več turnirjev.

Facebook

 Nato je Ljubljančan dejal, da je uspešen nastop v bolgarski prestolnici presenetil tudi njega: “To je kar majhen čudež. Saj, če je kdo gledal tekmo, mu je hitro postalo jasno, da nisem igral ‘na polno’, izogibal sem se sunkovitim gibom in šprintom, včasih sploh nisem upal teči. Imel sem ogromno sreče, da je bil Đere utrujen od nastopanja v Davisovem pokalu, za nameček pa je tam igral še na pesku, tukaj pa je podlaga betonska.”

Getty Images

 Kavčiča smo enostavno morali vprašati, če je letos še vedno pripravljen nastopati za reprezentanco, ko se bo ta aprila v sklopu II. evro-afriške skupine doma pomerila s Turčijo in odgovor je bil naslednji: “Pustimo zadeve odprte. Lahko povem samo to, da sem se ob zboru za Poljsko pogovoril s predsednikom zveze in mu povedal določene stvari, ki me v reprezentanci motijo. Vsekakor bom letos dajal prednost ATP touru.”

Blaž je sezono začel brez stalnega trenerja, na turneji mu za zdaj pomaga le osebni fizioterapevt. Trenutno drugi slovenski lopar se bo v drugem krogu Sofije danes pomeril proti Romunu Mariusu Copilu.