Đoković: "Govoril sem s Piquéjem, toda…"

Francois Nel/Getty Images

Najboljši igralec sveta Novak Đoković je dejal, da še ne ve, ali bo zaigral v novi različici Davisovega pokala.

Srb je v Avstraliji znova spregovoril o reprezentančnem tekmovanju, mediji pa so ga spraševali o tem, ali je res, da je ostalim igralcem poslal odprto pismo, v katerem poziva na bojkot novonastalega tekmovanja.

Pismo, ki Davisov pokal, kot pogoj nastopa na OI, bojkotira, naj bi bilo že poslano na MOK, saj smo spoznali, da nas ITF ne bo niti malo upošteval. Podpisalo ga je okoli tričetrt igralcev, ki sodijo med najboljših 20. Moja naloga predstavnika igralcev je, da branim naše pravice, pa čeprav se moram zoperstaviti upravi ITF-a,” je povedal “Nole”.

Potem, ko se je ITF dogovoril s podjetjem Gerarda Piqueja, je reprezentančno tekmovanje spremenilo format. Letos bo v Davisovem pokalu tako nastopalo 18 držav, zmagovalec pa bo znan 24. novembra, ko bo v Madridu zaključen sklepni turnir.

Ne bom se vmešaval v to, kaj se je ITF dogovoril s Piquejem. Prvotna ideja je bila, da se vključi še nekaj držav, vse se je zgodilo prehitro. Z Gerardom imam korekten in iskren odnos. Lahko potrdim, da bom igral ATP Cup, za ostalo pa se bom odločil naknadno,” je dejal Đoković.

https://twitter.com/TenisAddictES/status/1081845378721419264