"Nadal podpira prenovljeni Davisov pokal."

Jasper Juinen, Getty Images

Izvršni direktor podjetja Kosmos Javier Alonso je španskim medijem razkril, da njihov reformo Davisovega pokala podpira tudi trenutno drugi tenisač sveta Rafael Nadal.

Koorporacija Kosmos, ki ji sicer poveljuje nogometaš Barcelone Gerard Pique, je že lani napovedala reformo Davisovega pokala in jo tudi uresničila. Reprezentančno tekmovanje bo v tej sezoni potekalo po novem formatu.

Zaenkrat še ni znano, kateri od najboljših tenisačev na svetu bodo med 18. in 24. novembrom prišli v Madrid, ko bo na vrsti finalni turnir, se pa vse pogosteje omenja, da se bo igralo tudi septembra – takoj po koncu US Opna.

Zgodovinsko gledano je bil finale Davisovega pokala vedno novembra. Nekaterim ta termin ne ugaja, veliko pa je takšnih, ki nasprotujejo tudi igranju septembra. Madrid nam je v veliko pomoč, imamo pa tudi podporo Rafaela Nadala. Slišali smo, da si za Japonsko želli igrati tudi Kei Nišikori,” razkriva Javier Alonso.

Alonso je najavil tudi dva nova turnirja. Eden bo izredno podoben Hopmanovemu pokalu, na njem pa bi se merili mešani pari, na drugem turnirju pa bi ves nagradni sklad romal le na trr zmagovalca. Za gostiteljstvo turnirja sta se zaenkrat javila Sankt Peterburg in Singapur. Turnirja naj bi luč dneva ugledala v letu 2020.

Finale Davisovega pokala bo na sporedu med 18. in 24. novembrom v Madridu. Reprezentance bodo razporejene v šest skupin s po tremi ekipami. Žreb bo opravljen 14. februarja.

Mesto na turnirju so si zagotovile naslednje države: Argentina, Avstralija, Belgija, Kanada, Čile, Kolumbija, Hrvaška, Francija, Nemčija, Velika Britanija, Italija, Japonska, Kazahstan, Nizozemska, Rusija, Srbija, Španija in Združene države Amerike.