Že v petek nova teniška poslastica: Finale Davisovega pokala

Davisov Pokal 12. Nov 201313:23 > 15. Nov 2013 11:31

Ljubljana – Od petka do nedelje bo v beograjski Areni na sporedu finale Davisovega pokala. Za zmago se bodo pomerili Srbi in branilci naslova Čehi.

V igri za zmago na največjem in najstarejšem mednarodnem moštvenem teniškem tekmovanju, Davisovem pokalu, sta ostali le še dve reprezentanci. Za prestižno lovoriko se bodo od petka do nedelje v beograjski Areni merili Srbi in branilci naslova Čehi.

Pri Srbih je prvo ime brez dvoma Novak Đoković, ki je v ponedeljek v finalu zaključnega turnirja v Londonu odpravil Rafaela Nadala in potrdil izjemno formo ob koncu sezone. Drugo mesto med posamezniki bo zasedel Janko Tipsarević, v dvojicah pa bosta Srbe najverjetneje zastopala Ilija Bozoljac in Nenad Zimonjić. Zagotovo bosta zaigrala Đoković in Tipsarević, za preostali dve mesti ob Zimonjiću in Bozoljacu kandidirajo še Dušan Lajović, Boris Pašanski in Filip Krajinović.

Za Češko bodo nastopali Tomaš Berdych (6. igralec sveta), Lukaš Rosol (43.), Radek Štepanek (45.) in Jan Hajek (105.), medtem ko Srbi še niso sporočili končnega seznama igralcev. Čehi bodo naslov branili brez kapetana, saj je 58-letni Jaroslav Navratilov zbolel za težjo obliko pljučnice, zaradi katere so ga celo prepeljali v bolnišnico. Čehi so že sporočili, da ne bodo iskali zamenjave, saj bi v tako kratkem času težko našli primernega človeka za tako odgovorno nalogo.

Srbi so bili s podobno postavo prvaki leta 2010, ko so bili prav tako v veličastni beograjski Areni s 3:2 boljši od Francije. Čehi so naslov slavili lansko leto, ko so bili pred domačimi gledalci v Pragi s 3:2 boljši od Španije.

Davisov pokal, finale:

Srbija – Češka

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images