Đoković želi ponoviti leto 2010

Davisov Pokal 14. Nov 201310:45 > 15. Nov 2013 11:28

Beograd – V prestolnici Srbije je že vse pripravljeno na začetek finala Davisovega pokala. V četrtek bodo opravili žreb, v petek gre zares.

V tem dvoboju ni favorita, saj sta obe ekipi v letošjnem letu najboljši. Spoštujemo Češko, naša prednost pa je, ker bomo igrali pred 20 tisoč navijači, ki nam bojo, tako se nadejam, dali dodatno energijo za zmago,” je pred začetkom bojev v beograjski Areni dejal selektor srbske teniške reprezentance Bogdan Obradović.

Slednji je prepričan, da njegova ekipa začetek bojev pričakuje zelo samozavestno, ker prvi igralec Novak Đoković v tem trenutku “igra najboljši tenis na svetu”. “Ko si v takšnem položaju, ti to daje veliko samozavesti, tukaj pa so se Tipsarević, Bozoljac, Zimonjić, zaradi česar imamo osnovo, da verjamemo vase. Imamo teniško prihodnost pa tudi veliko teniško sedanjost,” je dodal Obradović in še pripomnil, da je srbska reprezentanca ena velika družina z neverjetno zmagovalno mentaliteto.

Glavni adut Srbije proti branilcem naslova bo brez dvoma drugi igralec sveta Novak Đoković. “Igranje pred 20 tisoč ljudi je najlepši mogoči scenarij in ravno to nam daje največjo moč,” je prepričan trenutno najbolj vroč igralec na planetu. Srbi so konkurenco v Davisovem pokalu pokorili že leta 2010, ko so v Areni na kolena spravili Francoze. “To je eden od najlepših trenutkov v moji karieri, verjamem, da to mišljenje delijo vsi člani naše reprezentance. Še posebno se spomnim trenutka, ko sem premagal Monfilsa, pa tudi zadnjega udarca Viktorja Troickega proti Llodraju. Mislim, da se je ta trenutek vsem nam vtisnil v spomin,” je še dodal Đoković.

Največjo težavo za Srbe predstavlja poškodba drugega najboljšega igralca Janka Tipsarevića. Slednji v tem trenutku bije bitko s časom. “Še vedno nisem povsem pripravljen, situacija s poškodbo ni najboljša. Poskušam trenirati brez bolečin, nocoj se bomo odločili, ali bom igral,” je dejal Tipsarević.

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images