Finale odpirata Đoković in Štepanek

Davisov Pokal 14. Nov 201314:52 > 15. Nov 2013 11:28

Beograd – V četrtek so v Beogradu opravili z žrebom finalnega obračuna Davisovega pokala med Srbi in branilci naslova Čehi.

Finale Davisovega pokala v beograjski Areni bosta v petek ob 16.00 odprla drugi igralec sveta Novak Đoković in Radek Štepanek. Jasno je, da je Đoković velik favorit, a tudi Štepanek ima svoje načrte.

Po tem dvoboju bosta na igrišče stopila Dušan Lajović in prvi češki adut Tomaš Berdych. V soboto ob 16.00 sledi igra dvojic (Ilija Bozoljac/Nenad Zimonjić – Jan Hajek/Lukaš Rosol), medtem ko se bo nedeljski program začel že ob 14.00. Sprva se bosta v poslastici pomerila Đoković in Berdych, nato lsedi še dvoboj Lajovića in Štepaneka.

Tipsarević dokončno odpadel
Tik pred začetkom bojev v Areni je postalo jasno, da bodo Srbi drugo lovoriko v Davisovem pokalu naskakovali brez Janka Tipsarevića. Drugega srbskega igralca že dalj časa muči poškodba pete. Vsi zdravniški posegi niso obrodili sadov, tako da je moral Tipsarević odpovedati svoj nastop. V ekipi ga bo zamenjal 23-letni Lajović, čeprav lahko še pride do spremembe v zadnjem času, v kolikor se bo Tipsareviću stanje morda izboljšalo, saj lahko kapetan ekipe uro pred dvobojem zamenja igralca.

Davisov pokal, finale, spored:

Srbija vs. Češka

Petek, ob 16.00:
Novak Đoković – Radek Štepanek
Dušan Lajović – Tomaš Berdych

Sobota, ob 16.00:
Ilija Bozoljac/Nenad Zimonjić – Jan Hajek/Lukaš Rosol

Nedelja, ob 14.00:
Novak Đoković – Tomaš Berdych
Dušan Lajović – Radek Štepanek

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images