Pique: Veseli me, da si je Novak premislil

Delite:
sport klub

Branilec Barcelone Gerard Pique je presrečen, ker bo na zaključnem turnirju letošnjega Davisovega pokala zaigral tudi prvi tenisač sveta Novak Đoković.

Novakov nastop je pred kratkim potrdil srbski selektor Nenad Zimonjić. Đoković je sicer na začetku letošnje sezone povedal, da na prenovljenem Davisovem pokalu ne bo igral.

Gre za najboljšega tenisača na svetu. Je zelo spektakularen igralec, letos je osvojil dva grand slama. Všeč mi je, ker si je premislil in bo zaigral v Madridu,” je povedal Gerard Pique, ki je predstavnik investicijske družbe Cosmos. Slednja je prevzela organizacijo Davisovega pokala in poskrbela za prenovo tega tekmovanja.

Najboljši igralci v preteklosti zaradi napornega urnika velikokrat niso igrali za svoje reprezentance. Zdaj se to lahko spremeni. Velika verjetnost je, da bomo v Madridu videli vse najboljše. Upam, da se nihče ne poškoduje.

Zaključni turnir Davisovega pokala bo med 18. in 24. novembrom gostil Madrid. V tej sezoni je najboljših 18 reprezentanc razdeljenih v šest skupin. Iz vsake skupine se bo v četrtfinale uvrstila najboljša reprezentanca, napredovali pa bosta še dve najboljši drugouvrščeni. Srbija bo igrala v skupini A, kjer sta še Francija in Japonska.