Nadal: Odličen zaključek sezone

Clive Brunskill Getty Images

Najboljši tenisač sveta Rafael Nadal je dejal, da ne more biti srečnejši v tem trenutku, sploh zato, ker je njegova Španija včeraj osvojila Davisov pokal.

Španija je včeraj v velikem finalu Davisovega pokala z 2:0 v zmagah premagala Kanado in se veselila naslova.

“To je odličen zaključek sezone za vse nas. Vedeli smo, da bo težko, a hkrati smo se zavedali, da moramo izkoristiti to priložnost. Ne morem biti srečnejši. Preživel sem neverjetne trenutke. Publika je bila izredna, nas pa je ekipni duh popeljal do zmage,” je dejal Rafael Nadal.

Kljub vsemu pa Španci do lovorike še zdaleč niso prišli brez težav.

“Robertov oče je preminil med turnirjem, ampak on je zbral moči, da je včeraj zaigral. Bil je ključni igralec. Ne vem, kako bi opisal to kar je naredil, vzor mi bo do konca življenja,” je povedal Nadal in dodal:

“Ob vsem tem smo imeli še druge probleme. Pablo se je poškodoval, Marcel je čutil bolečine v hrbtu, podlaga pa je bila zame zelo rizična. Na koncu se je končalo tako kot smo si želeli,” je še dodal trenutno najboljši tenisač na svetu.

Sezona se je z lovoriko Davisovega pokala končala na idealen način za Nadala, ki je v zadnjem obdobju igral v izjemni formi.