Gojo hrvaški junak, naveza leta Đokovića poslala na dopust

ATP 3. Dec 202122:14 > 22:47 1 komentar
Foto: Antonio Calanni - AP via Guliverimage

Duel polfinala med Srbijo in Hrvaško je - kot se je kasneje izkazalo - odločila že prva "deska", v kateri je Borna Gojo prišel do zmage nad Dušanom Lajovićem.

Novak Đoković je nato v skladu s pričakovanji (6:4, 6:2) odpravil Marina Čilića, a je bilo to za napredovanje Srbov premalo.

Najboljša igralca med dvojicami tekoče sezone, Mate Pavić in Nikola Mektić sta s 7:5, 6:1 premagala Đokovića, ki se je – po uro in tri četrt dolgem obračunu proti Čiliću – nato razdajal še v paru s Filipom Krajinovićem. Tako so organizatorji v Madridu dobili prvega finalista zaključnega turnirja.

Junak dneva je vsekakor 23-letni Borna Gojo, ki je za Hrvaško v zadnjih desetih dneh dobil vse tri tekme Davisovega pokala med posamezniki.

V vseh primerih je ugnal tekmece iz elitne stoterice, medtem ko je sam uvrščen šele na 279. mesto ATP lestvice.

“V prvem nizu sem imel vse niti v svojih rokah, pa zamočil. Še dobro, da se je vse dobro izteklo,” je z dalmatinskim naglasom po zmagi nad Lajovićem (4:6, 6:3, 6:2) povedal utrujeni Splitčan.

Hrvate v nedeljskem finalu najverjetneje čaka obračun z reprezentanco Ruske teniške zveze (RTF), ki se bo jutri na predzadnji stopnički najstarejšega reprezentančnega tekmovanja merila proti Nemčiji.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje