Iz osnovnošolskih klopi pod taktirko legende do senzacije

ATP 26. Okt 202112:34 > 12:37 0 komentarjev
Foto: Twitter

Komaj 14-letni Ekvadorec se je na profesionalnem turnirju z nagradnim skladom 25.000 ameriških dolarjev v domačem Guayaquilu uspel prebiti v glavni del tekmovanja.

Francisco Castro, zapomnite si to ime.

Mladi Ekvadorec, ki šolske obveznosti kombinira s treningom, se je na turnirju serije futures v Guayaquilu po dveh zmagah uvrstil na svoje prvo tekmovanje za člane.

Zanimivo, to je sploh prvi turnir za teniške profesionalce, na katerem mladenič nastopa in četudi je v predtekmovanju porazil dva nasprotnika brez uvrstitve na ATP lestvici, so v deželi banan in otočja Galapagos nad Castrom navdušeni.

Po stopinjah Felixa

Avgusta je reprezentanci do 14 leta na SP, ki ga je gostila Češka, pomagal do preboja med najboljših 10 ekip na svetu, zagotovilo za uspešno kariero pa je dejstvo, da nad njegovim razvojem bdi legenda ekvadorskega tenisa, Andrés Gomez, ki je leta 1990 kot edini predstavnik iz te latinskoameriške države osvojil turnir velike četverice, ko je v finalu Rolanda Garrosa porazil Andreja Agassija.

Mladenič, ki je 27. junija letos torej dopolnil le 14 let, bo svojo prvo zmago na članskih turnirjih jutri lovil proti 507. igralcu sveta, Brazilcu Danielu Dutri Silvi.

Če mu uspe, bo kot eden izmed zelo redkih teniških igralcev prišel do uvrstitve na ATP lestvici. Zadnji tak primer dati ra v marec 2015, ko se je Kanadčan Felix Auger Aliassime na glavno tekmovanje challengerja v Drummondvilleu čez kvalifikacije prebil pri vsega 14 letih in 7 mesecih.

 

Rekord ostaja nedotaknjen

Najmlajši tekmovalec s točko za uvrstitev na ATP lestvici je malo znani levoroki Brazilec Marcelo Saliola, ki je leta 1988 do prve točke prišel pri dopolnjenih 14 letih in treh mesecih.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!