Mladenka pravi, da nam je ostalo le še 1028 dni

ATP 3. Jun 202222:15 > 04. Jun 2022 20:58 1 komentar
Foto: Guliverimage

Med polfinalnim obračunom OP Francije se je na teniško mrežo centralnega igrišča Philippe Chatrier z vezico priklenila aktivistka in za skoraj pol ure prekinila dvoboj med Hrvatom Marinom Čilićem in Norvežanom Casperjem Ruudom.

Potem ko se je pred nekaj meseci na vratnico nogometnega gola priklenil mlajši moški – šlo je za obračun premier league med Evertonom in Newcastlom – se je podobnega opozarjanja poslužila tudi mladenka in se med dvobojem med Ćilićem in Ruudom priklenila na mrežo slovitega pariškega igrišča.

“Ostalo nam je le še 1028 dni,” je imela zapisano na majici. S tem je najverjetneje želela opozoriti na zadnje poročilo Združenih narodov, češ da ima človeštvo le še malo časa, da stori nekaj v povezavi s podnebnimi spremembami. 1028 dni naprej od protesta nanese na četrtek, 27. marec 2025, številni svetovni mediji pa so ta zapis razumeli kot zadnji čas in možnost za spremembe.

Dvoboj je bil prekinjen za skoraj pol ure, potem pa, ko so jo vendarle osvobodili in jo odnesli z igrišča, se je dvoboj lahko nadaljeval. Vstopa v finale se je na koncu po štirih nizih veselil Norvežan, ki se je uvrstil v svoj prvi finale turnirjev za grand slam. Tam ga čaka kralj pariškega peska Rafael Nadal.

Foto: Guliverimage
Foto: Guliverimage
Foto: Guliverimage
Foto: Guliverimage
Foto: Guliverimage

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje