Nadal: Nikoli nisem zlomil loparja

ATP 18. Okt 202114:05 0 komentarjev
Foto: REUTERS/Gonzalo Fuentes

Španski zvezdnik Rafael Nadal je razkril, da se ukvarja z jogo in meditiranjem da bi med dvobojem čim boljše nadzoroval svoja čustva in emocije.

Rafael Nadal je v karieri osvojil 20 turnirjev za grand slam in velja za enega od najboljših teniških igralcev vseh časov. Sedaj je odkril recept, kako ostane čim bolj miren v ključnih trenutkih dvoboja.

“Ukvarjam se z jogo, medtiriam, da bi lahko nadzoroval emocije v odločilnih trenutkih. Na igrišče vedno pridem s pozitivnim odnosom. Pomembno je zadržati samozavest tudi, ko položaj ni popoln,” je dejal Rafa.

“Rad tekmujem, vendar se na igrišču vedno nadzorujem. Nikoli nisem zlomil loparja, nikoli se nisem obnašal noro. Moja filozofija je, da nikoli ne odneham. Enako je, ko igram golf ali nogomet z mojimi prijatelji.”

Španec poudarja, da se je učil od številnih igralcev, vendar nikoli nikogar ni kopiral. “Kot otrok sem veliko treniral, vendar nikogar nisem posnemal. Oboževal sem Samprasa in Agassija. Rad sem gledal njune dvoboje. Od Peta sem se naučil, kako moram biti agresiven, od Agassija ta borbeni duh. Tudi Carlos Moya je močno vplival na mene,” je pojasnil Nadal.

Nadal je dopolnil 35-let, v letošnji sezoni pa imel številne težave s poškodbo stopala. Na vprašanje, ali razmišlja o koncu kariere in kaj bo počel nekega dne, ko bo lopar postavil v kot, je odgovoril: “Ne razmišljam o svojih letih. Tisti trenutek, ko se ne bom počutil psihično in fizično pripravljen, takrat se bom upokojil. Verjamem, da bom, vseeno, ostal v svetu športa. Imam akademijo in preko nje bom ostal povezan s tenisom. Rad pomagam mladim. Ko bom nekega dne prenehal igrati tenis, bom zagotovo več čas posvetil svoji fundaciji. Ne bojim se tega, kar me čaka po tenisu.”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!