Nadal presenetil z odločitvijo

ATP 20. Avg 202114:19
Foto: Guliverimage

Predčasno bo sezono 2021 sklenil tudi španski teniški zvezdnik Rafael Nadal in izpustil bližnje odprto prvenstvo ZDA v New Yorku, poročajo agencije. Nadal se je za konec odločil zaradi težav s poškodbo noge, ki ga tare že vse leto.

“Na žalost moram končati letošnjo sezono,” je danes na Twitterju zapisal Španec in dodal: “Iskreno povedano se že leto dni bolj borim z nogo, kot bi se moral in kot imam časa … Moram najti rešitev za ta problem, da bom lahko igral še naslednjih nekaj let.”

Kot še pravi 35-letni Nadal, se je za predčasne konec sezone odločil po posvetu z družino in ekipo. “Letos sem izpustil številne stvari, ki so mi zelo pomembne – Wimbledon, olimpijske igre in US Open.” Manjkal bo tudi na finalu ATP v Londonu in končnici Davisovega pokala v Madridu. A njegova odločitev je bila nujna, saj ima težave s poškodbo vse od leta 2005. Vsekakor pa je poudaril, da se na teniška igrišča namerava vrniti čim prej.

Že pred tem sta igranje v Flushing Meadowsu odpovedala tudi Švicar Roger Federer in Avstrijec Dominic Thiem, ki sta se prav tako odločila za predčasen konec sezone.

Komentari

Vaš komentar