Novak Đoković je zgodovinska številka 1

ATP 8. Mar 20218:48 0 komentarjev
Kelly Defina/REUTERS
Kelly Defina/REUTERS

Novak Đoković je tudi uradno postal teniški igralec, ki je največ tednov preživel na vrhu lestvice ATP. Srb danes začenja 311. teden v vlogi številke ena, medtem ko je Roger Federer ostal pri številki 310.

Za Novakom Đokovićem in Rogerjem Federerjem je Pete Sampras (286), nato sledita Ivan Lendl (270) in Jimmy Connors (268).

Že danes je znano, da bo Srb še nekaj časa vztrajal na prvem mestu, vsaj do številke 317, kar pomeni dobrih šest let.

Đoković je teniški prestol prvič zasedel 4. julija leta 2011, ko si je prvo mesto zagotovil s polfinalno zmago v Wimbledonu proti Jo-Wilfiredu Tsongaju, kasneje pa je v finalu premagal še Rafaela Nadala.

Đoković je prvi cilj s tem izpolnil, a njegova naloga še ni končana. Kariero želi skleniti tudi z največ osvojenimi turnirji za grand slam. Trenutno je pri številki 18, Nadal in Federer pa pri 20.

Absolutno to ni težava, da povem. Kdor je na vrhu tenisa in tega ne pove, ne verjamem, da je povsem iskren. To je moja profesionalna motivacija. Porfesionalni športnik mora imeti cilje, da stremi k nečemu, potrebna je ta psihična jasnost, da bi se postavili dnevni, kratkoročni in dolgoročni cilji. Želim osvojiti čim več grand slamov in biti najdlje številka ena v zgodovini,” je pred časom dejal Nole.

V Top 10 se je sicer zgodila ena sprememba. Stefanos Tsitsipas je na petem mestu prehitel Federerja.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!