Ob porazu proti Nadalu norel na sodnika: Vsi ste koruptivni

ATP 25. Jan 202212:51 > 12:52
Shapovalova je miril tudi Nadal; foto: AP Photo/Simon Baker via Guliver

Kanadčan Denis Shapovalov, ki ga je v četrtfinalu OP Avstralije izločil Rafael Nadal, je po porazu stresal kritike na račun španskega zvezdnika oziroma glavnega sodnika dvoboja. Zmotili so ga zdravniški premori in počasna priprava tekmeca na servis.

Rafaelu Nadalu se je skoraj ponovil črn scenarij iz lanske sezone, ko je s turnirja v Melbournu izpadel prav v četrtfinalu, potem ko je proti Stefanosu Cicpasu vodil že z 2:0 v nizih.

Tudi tokrat je povedel z 2:0 in nasprotniku dovolil, da se je vrnil v igro. A v petem nizu je ohranil mirne živce in slavil s 6:3, 6:4, 4:6, 3:6 in 6:3.

Po dvoboju je priznal, da je imel velike težave z želodcem, zato je med tekmo potreboval tudi zdravniško pomoč: “Bil sem povsem uničen. Začel sem se počutiti slabo v trebuhu, zato sem prosil, če mi lahko pomagajo. Pregledali so me, dali tablete in poskušali izboljšati stanje.”

Da je kljub temu uspel slaviti, se je zahvalil predvsem svojemu dobremu servisu v petem nizu. Medtem ko je njegov nasprotnik po porazu vso jezo stresel na sodnika Carlosa Bernardesa.

Sodnike obtožil koruptivnosti

Lotil se ga je že med dvobojem, ko je od njega zahteval, da kaznuje Rafo, ker si je za pripravo na servis vzel preveč časa. “A se delaš norca? Vsi ste koruptivni,” je norel Kanadčan. Pomiril ga je šele Španec, ki ga je pozval na pogovor ob mreži.

Jeza Shapovalova nad glavnim sodnikom:

Nadaljeval je po izpadu s prvega grand slama sezone: “Zdi se mi nepošteno, koliko je dovoljeno Rafi. Pripravljen sem na igro, ura odšteva tri, dva, ena … pride do ničle, pogledam sodnika, seveda se bom oglasil. Nato mi reče, da ga ne bo kaznoval, ker jaz nisem bil pripravljen na igro.”

Druga plat

Medtem avstralski Fox Sports poroča, da se zadeve niso odvijale povsem tako. “Shapovalov ima roko v zrak, ne vem zakaj. Preveč si dovoli. Na uri je bilo še sedem sekund, a drži roko v zrak, kot bi Rafa počel kaj narobe,” je med dvobojem komentiral Jim Courier, nekdanja številka ena svetovnega tenisa.

Shapovalov se je nato obregnil še ob zdravniško pomoč, ki mu je, po njegovem mnenju, vzela zagon. “Prosil je že za dva premora, nato pa je bil še enkrat zdravniško pregledan. Nato pa si je privoščil še premor za stranišče. Kje je meja? Spoštujem Rafo, je izjemen igralec, a morajo obstajati pravila in meje.”

Komentari

Vaš komentar