Oglasil se je pozabljeni hrvaški “doktor” in čustveno razkril načrte

ATP 21. Feb 20248:59 0 komentarjev
FOTO: Guliverimage

Hrvaški teniški orjak Ivo Karlović se je oglasil na družbenih omrežjih in sporočil svoje plane za prihodnost. Več kot dva metra visoki Zagrebčan je na družbenem omrežju X zapisal, da se v profesionalni tenis ne namerava vrniti.

“Dr. Ivo”, kot so ga nekateri klicali po navdihu lika “Dr. Evil” iz vsem dobro znanega filma Austin Powers, se je oglasil na družbenih omrežjih.

“Nekateri izmed vas so opazili, da je minilo kar nekaj časa, odkar sem nazadnje igral turnir, še vedno pa me ljudje skoraj vsak dan sprašujejo, če se bom kdaj še vrnil. Žal mi je, ker vas moram razočarati, a s tem pismom želim javno potrditi svojo športno upokojitev. Imel sem zelo zadovoljivo in dolgo kariero, ki se je začela skromno. Hrvaška je bila, ko sem v 80-tih in 90-tih letih prejšnjega stoletja odraščal, drugačna država,” je začel 211 cm visoki teniški igralec.

Nebotičnik s Šalate je nadaljeval: “Zelo sem ponosen na svoje dosežke in ker sem uspel prevladati nad vsemi izzivi. Rad bi se zahvalil vsem trenerjem, ki so prispevali k mojemu razvoju. Brez vas to srečno popotovanje ne bi bilo mogoče.”

Zmagovalec osmih ATP turnirjev, ki je najvišje v karieri prilezel do 14. mesta na svetu, je zapisal, da bo ostal povezan s tenisom in skušal znanje deliti z mlajšimi igralci. “Potovanje se nadaljuje, fokus pa preusmerjam drugam. Hvaležen sem,” je zapis sklenil Hrvat.

Karlović je na večni lestvici doseženih asov na drugem mestu le za Johnom Isnerjem (ZDA).

Zadnji turnir je veteran osvojil v Calgaryju pred šestimi leti, ko je bil najboljši na tamkajšnjem challengerju, resne tekme pa ni odigral že tri leta, od Indian Wellsa 2021.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!