Rafa: Borim se, a ura tik taka

ATP 20. Sep 202111:00 > 11:19 0 komentarjev
Foto: Guliverimage

Španski tenisač Rafael Nadal je odločen, da premaga vse težave s poškodbami in se vrne na igrišče, vendar poudarja, da je z leti in približevanjem konca kariere to vse težje.

Rafael Nadal je letošnjo sezono po operaciji stopala sklenil predčasno in že pogleduje proti novemu tekmovalnemu obdobju.

“Dobro sem, čeprav sem poznal tudi boljše dni. Stopalo me še vedno boli. To je težko obdobje za mene. Moj cilj je, da povsem okrevam zavedajoč se, da bom imel v določenem obdobju težke in boleče trenutke. Odločen sem, da jih vse premagam, da se borim za tisto, kar želim, to pa je povratek na igrišče,” je dejal Španec.

Glede na to, da je na “napačni strani” tridesetih, obdobje okrevanja postaja vse daljše in napornejše. “Med kariero sem imel fantastične trenutke, ki jih nisem niti sanjal, da jih bom imel. Toda imel sem tudi težke trenutke zaradi poškodb, čeprav sem vedno našel način, da okrevam in nadaljujem. Ko leta minevajo, je potrebno stvari sprejeti bolj realistično: ura tik taka, vse postaja čedalje bolj zapleteno,” poudarja kralj peska.

Rafa je v letu 2020 slavil v Rimu in Barceloni, na Roland Garrosu ga je v polfinalu zaustavil kasnejši zmagovalec Novak Đoković, nato pa so se začele težave s stopalom, zaradi katerih je izpustil Wimbledon, olimpijske igre in OP ZDA.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!