Rim: Đoković bo Murrayu pomagal, da se vrne v teniški svet

ATP 8. Maj 20218:55 > 9:26
Clive Brunskill/Getty Images Sport
Clive Brunskill/Getty Images Sport

Britanski mediji poročajo, da bo v Rimu Andy Murray v nedeljo treniral z Novakom Đokovićem.

Škotski teniški igralec ni igral od začetka marca, potem ko se je zaradi poškodbe prepone umaknil s turnirja v Miamiju. Zdravniški pregled na srečo ni pokazal resnejših težav in zato se je 33-letni Britanec začel pripravljati na Roland Garros.

Drugi Grand slam letošnje sezone se v Parizu začne 30. maja, Murray pa bo pred odprtim prvenstvom Francije treniral v italijanski prestolnici. Po poročanju britanskih medijev bo v Rim odpotoval v soboto, tam pa bo treniral skupaj s teniškimi igralci, ki bodo prihodnji teden nastopili na turnirju v tem mestu.

“Želim trenirati tam, da bom med najboljšimi igralci. V nedeljo imam predviden trening z Diegom Schwartzmanom, popoldne pa z Novakom (Đokovićem). Želim igrati proti najboljšim igralcem saj menim, da mi bo to pomagalo hitreje izboljšati mojo igro,” je za BBC povedal Andy Murray.

Murray upa, da bo dobil posebno povabilo za sodelovanje na turnirju v Ženevi ali Lyonu.

Naslednji teden bo Murray začel s kvalifikacijami za OP Francije, saj še vedno ne ve ali mu bodo poslali posebno povabilo za glavni žreb. Francoska teniška zveza želi videti, kako dobro je pripravljen, preden bodo sporočili svojo odločitev.

Komentari

Vaš komentar