Bedene: “Nisem razmišljal, potreboval sem denar”

ATP 11. Jan 202112:38
Mike Owen/Getty Images

Najboljši slovenski teniški igralec Aljaž Bedene je odkril, kako mu je poraz v kvalifikacijah za OP ZDA leta 2012 rešil življenje.

Aljaž Bedene se je spomnil trenutka, ko se je na lestvici ATP prebijal med najboljši in je potreboval vsak evro.

“Leta 2012 sem se prebil v Top 100. Nisem zaslužil veliko denarja, tako da mi je bil pomemben vsak obračun, posebej tisti na grand slamih. Pripravljal sem se za kvalifikacije za OP ZDA. Spominjam se, da je padal dež in da me je zabolel trebuh. Predpostavljal sem, da je to zaradi lakote. Takrat sem zmagal in nato smo odšli na večerjo. Komaj sem hodil, zvijal sem se zaradi bolečin v trebuhu. Poskušal sem spati, vendar je bila bolečina premočna. Nato smo odšli do zdravnika, ki mi je dejal, da imam razlitje slepiša in da v naslednjem krogu ne bi smel igrati. Nisem želel razmišljati o tem, kako bi razlitje slepiča lahko vplivalo na mene, ker sem naslednji dan moral zmagati. Moral sem pozabiti na bolečino, ker sem potreboval denar. Izgubil sem prvi niz naslednjega dvoboja, a dobil drugega. Na začetku tretjega sem začutil krče v celem telesu, tako da sem zahteval zdravniški odmor. Nisem razmišljal pravilno, ker sem potreboval denar. Imel sem žogico za zmago in moj nasprotnik je zgrešil, toda linijski sodnik se ni oglasil. Kasneje sem izgubil v podaljšani igri. Bil sem zelo razočaran, trebuh pa me je močno bolel. Odšel sem v bolnico, kjer so mi dejali, da moram na operacijo. Če bi dobil dvoboj, bi igral tudi naslednji dan. Imel sem srečo, ker sem izgubil, to mi je morda rešilo življenje,” je 31-letni Slovenec razkril za “Behind The Racquet”.

Bedene na lestvici ATP trenutno zaseda 58. mesto, v karieir je s tunirskimi nagradami zaslužil 4.260.726 ameriških dolarjev.

Komentari

Vaš komentar