Đoković in Federer čestitala novemu rekorderju

Grand Slam 30. Jan 202218:061 komentar
Foto: AP Photo/Tertius Pickard via Guliverimage

Rafael Nadal je s svojim 21. naslovom za grand slam sedaj sam na vrhu po številu naslovov velike četverice v moški konkurenci. Prehitel je Rogerja Federerja in Novaka Đokovića, ki ostajata pri številki 20. Vseeno sta mu oba športno čestitala za mejnik.

Rafael Nadal je v finalu Odprtega prvenstva Avstralije po pravem maratonu ugnal Rusa Danila Medvedjeva, ki je na koncu lanske sezone na Odprtem prvenstvu ZDA preprečil 21. naslov Novaku Đokoviću. Tokrat je 25-letnik ponovno povedel z 2:0 v nizih, a obračuna ni uspel zaključiti. Nadal se je prebudil in zmagal po skoraj 5 urah in pol vrhunskega tenisa.

Kljub temu, da je Španec prehitel svoja večna rivala, sta oba pokazala, da gre za velika športnika. Nadalu sta čestitala na svojih Instagram računih.

Đoković je za Nadala zapisal, da je znova zmagala njegova nepopustljiva in borbena stran. Poleg Nadalu je Srb voščil še prvakinji v ženski konkurenci Avstralki Ash Barty.

Roger Federer je zapisal, da sta se z Nadalom še pred nekaj meseci šalila, da sta na bergljah in daleč od vrhunske forme. Tudi Švicar občuduje Špančevo nepopustljivost, svojemu prijatelju pa priznal, da ga vidi kot velik zgled , kot tudi številnim ostalim tenisačem in športnikom na sploh.

Foto: Instagram/Roger Federer
Komentari

Vaš komentar