Boj za ameriško krono je tudi boj za teniško številko ena

Grand Slam 10. Sep 20227:27
Delite:
Foto: Pascal Rossignol - Reuters via Guliverimage

Norvežan Casper Ruud in Španec Carlos Alcaraz sta finalista teniškega odprtega prvenstva ZDA. V nedeljskem finalu se bosta na zadnjem letošnjem turnirju za veliki slam udarila za prvi naslov na turnirjih za grand slam v karieri, obenem pa tudi za prvo mesto na svetovni lestvici ATP.

Komaj 19-letni Alcaraz je v polfinalu zmagal proti ljubljencu domačega občinstva Francesu Tiafoeju s 6:7 (6), 6:3, 6:1, 6:7 (5) in 6:3. Alcaraz je najmlajši finalist OP ZDA po letu 1990, ko je Američan Pete Sampras dvignil pokal pri 19 letih in 28 dneh. Že pred tem si je 23-letni Ruud vstopnico za finale zagotovil z zmago s 7:6 (5), 6:2, 5:7 in 6:2 proti Rusu Karenu Hačanovu.

Zmagovalec nedeljskega finala ne bo osvojil le svojega prvega naslova na turnirjih za veliki slam, temveč bo obenem na prvem mestu svetovne lestvice zamenjal branilca naslova v New Yorku, Rusa Danila Medvedjeva, ki je letos izpadel že v osmini finala proti Avstralcu Nicku Kyrgiosu.

Na sporedu je bil tudi finale moških dvojic. Naslova sta se veselila Britanec Joe Salisbury v paru z Američanom Rajeevom Ramom, ki sta bila prva nosilca turnirja in sta v finalu s 7:6 (4) in 7:5 premagala druga nosilca, britansko-nizozemsko navezo Neal SkupskiWesley Koolhof.

Komentari

Vaš komentar